Долната Камара на испанския парламент одобри предложението на правителството за удължаване до

...
Долната Камара на испанския парламент одобри предложението на правителството за удължаване до
Коментари Харесай

Извънредното положение в Испания остава до 7 юни. Маските - задължителни за всички

Долната Камара на испанския парламент одобри предлагането на държавното управление за удължаване до 7 юни на режима на изключителното положение заради разпространяването на ковид. Режимът бе въведен в средата на март и срокът му бе удължаван от Народното събрание четири пъти.

Социалистическият кабинет изиска настоящето, пето по ред удължение да е за повече от месец. Но след договаряния с центристката партия " Суидаданос " (Гражданите) бе реализиран компромис за 15-дневно удължение. Депутатите от основната опозиционна сили " Народната партия "  гласуваха " срещу ".

Испания е измежду най-пострадалите от пандемията страни в света. В нея бяха регистрирани над 232 500 случая с ковид, от които 27 888 смъртни. през последните дни равнището на разпространяване на вируса из Испания се забавя и управляващите последователно снемат рестриктивните мерки. От 18 май са позволени срещи с близки и познати, работят питейни заведения и заведения за хранене навън при известни условия, отварят се хотелите и музеите. 

От през днешния ден всички испанци наложително би трябвало да носят маска, с изключение децата под 6 години, гласи заповедта на Министерството на опазването на здравето, оповестена в Държавен вестник, която включва някои изключения, изключително по здравословни аргументи като хората, които страдат от дихателна непълнота и увреждане. Правителството предлага потреблението на маски, приспособени за деца, предлагани в разнообразни размери според от възрастта, в случай че детето не е инфектирано, със признаци или безсимптомно, като в този случай предлага потреблението на хирургически маски, приспособени за възрастни, в случай че няма такива детски. 

Задължително е потреблението на маски в градския превоз, както и при всяка обстановка на обществени места на закрито или навън, в случай че не може да се поддържа два метра междуличностно разстояние, включително на работа и при спортуване. Изключения се позволяват единствено за клиентите на терасите на питейните заведения, защото там се употребяват храна и напитки. Нарушителите на заповедта ще бъдат глобени с санкции, вариращи от 601 до 30 000 евро.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР